-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8402 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

سن تكليف و تقليد از چه زماني شروع ميشود، از اول يا آخر ماه؟ اصولاً انسان در چند سالگي به بلوغ ميرسد؟

در تقليد، سن تكليف روز و سال و ماه مطرح نيست. مهم آن است كه انسان وقتي به حد بلوغ رسيد، بايد وظائف و اعمال شرعي و ديني خود را براساس فتواي مرجع اعلم انجام دهد؛ يعني بايد در آن مسائل از مرجع تقليدي تبعيت كند تا به اصطلاح اعمال و رفتار او مستند باشد و حجت شرعي داشته باشد. به متخصصين علوم اسلامي، مرجع تقليد يا مجتهد ميگويند كه بايد از يكي از آنان كه اعلم و داناتر است تقليد كرد. بنابراين از زماني كه فردي بالغ ميشود بايد تقليد كند، خواه بلوغ او در اول سال و ماه شمسي باشد يا در اول سال و ماه قمري يا نيمه سال و ماه و يا در وقت ديگري پيش آيد.

علايم بلوغ در پسران چند چيز است: محتلم شدن، روئيدن موي درشت بالاي عورت، رسيدن به 15 سال قمري يعني 14 سال و 7 ماه شمسي. لازم نيست اين سه علامت با هم پيدا شود، بلكه هر كدام از اين سه علامت زودتر محقق شد معلوم ميشود كه پسر بالغ شده است.

علايم بلوغ در دختران مانند پسران است؛ فقط در علامت سوم (سن بلوغ دختران) متفاوت هستند. دختران بنا به قول مشهور در سن 9 سال قمري يعني 8 سال و 9 ماه شمسي بالغ ميشوند.

توضيح المسائل مراجع، ج 2، مسئله 2252 و ذيل آن.

البته برخي از مراجع پسران و دختران را در 13 سالگي بالغ دانستهاند.

آيت الله صانعي، توضيح المسائل.

نظر حضرت آيت الله بهجت در اين مسئله مطابق با قول مشهور است، يعني ايشان 15 سالگي در پسران و 9 سالگي در دختران را علامت بلوغ ميدانند.

آيت الله بهجت، توضيح المسائل، مسئله 1790 و 1789.

مقصود از 9 سال قمري، تمام شدن آن است، نه اول سال، يعني وقتي نه سال قمري تمام شد، بر او عبادات مانند نماز و روزه واجب ميشود، همين طور 15 سالگي در پسران.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.